Bietensalade

Ingredienten

  • 3 bieten (liefst van de moestuin natuurlijk)
  • 800 gram aardappelen
  • 2 Granny Smith appelen (of andere friszure appels)
  • 5 tot 8 augurken (afhankelijk van de grootte)
  • 150 gr. ham (dikke plakken)
  • 3  eieren (+ eventueel 1 voor garnering)
  • 1 rode ui
  • 2 sjalotjes
  • mayonaise
  • tomatenketchup
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Kook de aardappelen gaar
  • Kook de bieten gaar (afhankelijk van ouderdom bieten en grootte 20 tot 45 minuten)
  • Kook de eieren hard (ca. 10 minuten)
  • Snij in blokjes: aardappelen, bieten, eieren, appels, augurken en ham.
  • Snipper de ui
  • Doe alles bij elkaar in een schaal
  • Maak een saus van: 4-6 eetlepels mayonaise, 1-2 eetlepels tomatenketchup, peper, zout en vocht van de augurken. Eventueel 1 el. azijn.
  • Meng alles door elkaar en zet het minimaal een uur in de koelkast. De volgende dag smaakt het meestal het lekkerste.

Leave a Reply