Hero Fruit & Co

Ik vond vandaag een lege fles Hero Fruit & Co Sinaasappel in de prullenbak. Het zal wel in de aanbieding geweest zijn, tenminste dat hoop ik. Vergeleken met Fristi zit er wel aanzienlijk meer vruchtensap in, maar verder vraag ik me af waarom je het zou drinken.

De ingredienten:

 • Vruchtensap uit concentraat (sinaasappel (97%), witte druif)
 • Calciumlactaat
 • Conserveermiddel (E200, E210)

Voedingswaarde per 100 ml

 • Energie: 235 kJ / 55 kcal
 • Eiwitten: 0,4 gr
 • Koolhydraten: 13,4 gr
  • waarvan suikers: 13,4 gr
 • Vetten: 0 gr
 • Voedingsvezels: 0 gr
 • Natrium: 0,006
 • Calcium: 120 mg

Wat er vooral op de verpakking staat is dat er calcium inzit met teksten als “Sterke botten”, “helpt je botten sterk te houden”, “ook prima te gebruiken door mensen die geen melk drinken”, “.. geeft je het goede van sinaasappel, plus extra calcium”. Het bevat inderdaad evenveel calcium als melk.

En wat er ook nog opstaat in een opvallend roze kleurtje is “Geen suiker toegevoegd”. Nee, dat is lekker, er zit al 13,4 gram suiker per 100 ml in. Als je er nog meer suiker in stopt, vallen de gaten in je tanden terwijl je het drinkt!

Wat ik ook niet begrijp is dat er niets over vitamine C op de verpakking staat. Als het erin zat, zou het wel tig keer vermeld zijn. Maar aan de andere kant staat er wel “het goede van sinaasappel”. Wat is dan het goede van sinaasappel dat in Hero Fruit & Co Sinaasappel zit? Een beetje eiwit? Een heel klein beetje zout? Of nee, het goede wat van de sinaasappel komt is het suiker! Nee toch?! Maar ik zou niet weten wat anders het goede van sinaasappel zou zijn.

Een liter AH Halfvolle melk kost 0,79 euro. Een liter Hero Fruit & Co kost 1,65 euro. Hero Fruit & Co bestaat voor het grootste deel uit sinaasappel concentraat. Wat kost een liter sinaasappel van een A-merk? Appelsientje doet 1,11 per liter. Daar zit echter wel veel vitamine C (35 mg / 10ml) en aanzienlijk minder suiker (8,6 gr/100 ml) in.

Mijn tip: Drink een glas melk voor de calcium en een glas gewone sinaasappel voor de vitamines. Drink een glas Hero Fruit & Co Sinaasappel als je een calciumhoudende sinaasappelsap wil met veel suiker en zonder vitamines.

Leave a Reply