Monthly Archives: July 2012

Snijbiet met prei quiche

Ingredienten

  • 3 preien
  • 500-600 gr. snijbiet
  • boter
  • flinke (rode) ui
  • 2-3 tl. tijm
  • 4 eieren
  • 1/4 l. slagroom
  • 100 gr. geraspte oude kaas
  • peper
  • zout
  • 5 plakjes bladerdeeg of hartige taart

Snij de prei in ringen en hak de ui grof. Snij de schoongemaakte snijbiet grof klein. Bak de prei en ui met de tijm langzaam tot het gaar (glazig) is en doe de snijbiet er dan een paar minuten bij.  Kluts in een schaal de eieren met room, peper, zout en de kaas. Verdeel het deeg in een ingevette springvorm en doe hier het prei-snijbietmengsel in en de eieren. Meng dat doorelkaar en zet de taart 30-40 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).