Monthly Archives: May 2012

Stoofpot I

Omdat ik gek ben op stoofpotjes en de kinderen het over het algemeen ook goed te pruimen vinden, kocht ik stooflappen van het weekend. Alleen vergeten om de rest van de ingredienten te kopen… Ik was van plan iets als een boeuf bourguignon te maken, maar dat werd dus een geimproviseerd alternatief met wat nog in de kast stond. Desondanks viel het gelukkig goed in de smaak.

- 500 gr. Runderlappen in stukken
- 500 ml. runderbouillon (van tablet)
- 4 el bloem
- 3 tl. provencaalse kruiden
- 2 uien, grof gehakt
- 2 teentjes knoflook
- peper en zout
- 2 winterwortels in plakjes
- blikje tomatenpuree
- 1 kg. aardappelen, in blokjes

Bak het vlees in olie e/o boter rondom bruin. Bak dan de ui en uitgeperste knoflook even mee. Doe de bloem erbij en dan (scheut voor scheut) de bouillon.  Vervolgens de tomatenpuree en provencaalse kruiden erdoorheen roeren. Het vlees moet nu 3 uur sudderen (tenminste, het vlees dat ik gebruikte). Na 2 1/2 uur de aardappelen erbij en die in een halfuur gaar laten worden. En op smaak brengen met peper e/o zout natuurlijk.