Monthly Archives: February 2012

Boterkoek III

Op zoek naar de perfecte boterkoek… Helaas weet ik de exacte verhoudingen en baktijd van de eerste twee pogingen niet meer. Nu de derde poging.

Ingredienten

  • 225 gr bloem
  • 165 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 200 gr boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 ei
  • 1 tl citroenrasp
  • mespunt zout

Bereiding

  • Meng suiker, vanillesuiker, bloem en zout door elkaar
  • Helft van het ei erbij en de boter (eventueel zacht gemaakt in magnetron)
  • Boter in kleine stukjes snijden met 2 messen
  • Citroenrasp erbij
  • Deeg kneden
  • Deeg verdelen in beboterde vorm, met natte lepel deeg mooi verdelen
  • Bestrijken met andere helft ei
  • Met achterkant mes voorzichtig ruitjespatroon in de boterkoek maken
  • 25 minuten in de voorverwarmde oven (180 graden)