Category Archives: Uncategorized

Snijbiet met prei quiche

Ingredienten

 • 3 preien
 • 500-600 gr. snijbiet
 • boter
 • flinke (rode) ui
 • 2-3 tl. tijm
 • 4 eieren
 • 1/4 l. slagroom
 • 100 gr. geraspte oude kaas
 • peper
 • zout
 • 5 plakjes bladerdeeg of hartige taart

Snij de prei in ringen en hak de ui grof. Snij de schoongemaakte snijbiet grof klein. Bak de prei en ui met de tijm langzaam tot het gaar (glazig) is en doe de snijbiet er dan een paar minuten bij.  Kluts in een schaal de eieren met room, peper, zout en de kaas. Verdeel het deeg in een ingevette springvorm en doe hier het prei-snijbietmengsel in en de eieren. Meng dat doorelkaar en zet de taart 30-40 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden).

Boterkoek III

Op zoek naar de perfecte boterkoek… Helaas weet ik de exacte verhoudingen en baktijd van de eerste twee pogingen niet meer. Nu de derde poging.

Ingredienten

 • 225 gr bloem
 • 165 gr lichtbruine basterdsuiker
 • 200 gr boter
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 1 ei
 • 1 tl citroenrasp
 • mespunt zout

Bereiding

 • Meng suiker, vanillesuiker, bloem en zout door elkaar
 • Helft van het ei erbij en de boter (eventueel zacht gemaakt in magnetron)
 • Boter in kleine stukjes snijden met 2 messen
 • Citroenrasp erbij
 • Deeg kneden
 • Deeg verdelen in beboterde vorm, met natte lepel deeg mooi verdelen
 • Bestrijken met andere helft ei
 • Met achterkant mes voorzichtig ruitjespatroon in de boterkoek maken
 • 25 minuten in de voorverwarmde oven (180 graden)

Connexxion 199 – Naar Schiphol centrum of niet?

Ik moest laatst naar Rotterdam per OV en het makkelijkste leek me via Schiphol te reizen. Ik raadpleegde hiervoor twee sites: www.connexxion.nl en www.9292ov.nl.  Beiden kwamen met dezelfde route: bus199 richting Amsterdam en overstappen op lijn 300 op het busstation Amstelveen. Dit is ook de route die ik gevolgd heb, eerst de 199 en overgestapt op de 300.

Lijn 199 gaat wel naar Schiphol, maar volgens zowel de Connexxion site als 9292ov niet naar Schiphol Plaza/NS.  Toen ik terug was, wist Ceciel te vertellen dat er op de 199 als eindpunt stond “Schiphol Plaza/NS”. Dat is vreemd, Connexxion en 9292ov gaven toch echt aan dat de 199 niet zo ver komt.

Vandaag nog eens naar beter naar connexxion.nl en 9292ov.nl gekeken. Nog steeds kan ik met die reisplanners niet rechtstreeks met 199 naar Schiphol Plaza/NS. Echter, volgens de lijnenkaart van Connexxion en bijvoorbeeld de officiele site van Schiphol Sternet komt de 199 wel degelijk bij Schiphol Plaza/NS en is het eindpunt niet Schiphol Noord/P40, maar Schiphol Zuid/P30.

Verwarrend… Dan maar even met de klantenservice van Connexxion gebeld. De vraag voorgelegd aan een mevrouw en die zocht het voor me op. Volgens haar klopte de informatie op de website en rijdt bus 199 niet verder dan Schiphol Noord/P40. Ik kon daar overstappen op bus 187.  Toch raar, als op de bus zelf staat dat hij verder rijdt en dat de lijnenkaart dat ook aangeeft. Ze ging het na wat doorvragen laten uitzoeken en zou me terug laten bellen.

Een paar uur later werd ik inderdaad netjes teruggebeld door Connexxion en blijkt dat bus 199 inderdaad wel degelijk doorrijdt tot Schiphol Plaza/NS. Door een technisch probleem (omdat het een soort rondrit is) klopt de informatie op de website niet. Dit was al aantal keer doorgegeven, maar kon kennelijk niet aangepast worden. Het was ook bekend dat de informatie op 9292ov niet klopt. Dat laatste is trouwens makkelijk te testen: vul als vertrekstraat Westwijkplein te Amstelveen in en als aankomststation Schiphol.  Je moet dan volgens de 9292OV overstappen bij halte P40 op bus 187 terwijl je in werkelijkheid gewoon nog een halte kan blijven zitten.

Gelukkig is er een goede terugbelservice van Connexion, maar dat ik in eerste instantie van de servicelijn de verkeerde informatie kreeg en dat 2 vooraanstaande OV sites (Connexxion.nl en 9292OV.nl) de verkeerde informatie geven is natuurlijk uiterst merkwaardig. En verder, techniek is uiteindelijk gemaakt door mensen dus kan nooit een excuus zijn voor een disfunctionerend systeem.

Maar goed voor iedereen die het ooit nodig heeft: bus 199 rijdt wel naar Schiphol Plaza/NS. Dat maakt reizen via Schiphol een stuk makkelijker voor me, had ik dat vorige week maar geweten.

Conducteurverkleedset

We waren laatst in het treinenmuseum in Utrecht. Aan het eind van het bezoek mochten Stan en Felix iets uitzoeken van Oma. Felix koos een conducteurverkleedset bestaande uit een rode pet, een stopbord, een fluitje en een kniptang. Nou heb ik al niet meegemaakt dat de conducteur een gaatje in het kaartje prikte of dat hij een bord omhoog hield om de trein te laten stoppen en rijden, laat staan dat Felix moet begrijpen wat hij er mee moet. Waarom moderniseren ze de conducteurverkleedsetjes niet eens en vervangen de kniptang en stopbord door een Railpocket PDA (waarmee volgens Microsoft ook ooit ‘digitaal geknipt’ zou gaan worden), handboeien en een wapenstok?

Continuon

Vandaag is ruim 2 uur de stroom bij ons uitgevallen. Hierdoor is natuurlijk onder andere onze diepvries ontdooid. Ik meen me te herinneren dat je vanaf een bepaalde tijdsduur recht had op een vergoeding als consument zijnde. De meest voor de hand liggende organisatie om te kijken, leek me de netwerkbeheerder,  continuon.

Hier is te vinden dat er een storing was: http://www.continuon.nl/actueel/actuelestoringen/index.jsp en ook de compensatieregeling: http://www.continuon.nl/binaries/Compensatieregeling%20E%26Gvs2_tcm86-34056.pdf.

Je kan zoeken op postcode en je krijgt dat alle storingen in jouw regio te zien. Dat is handig! Kan ik alle storingen hier in de buurt zien. Nou ja, het begrip regio vatten ze dus wel heel ruim op. Als ik mijn postcode invoer, krijg ik de storingen van Heerhugowaard, Alkmaar, Haarlem, Amsterdam, Amstelveen, Laren, Medemblik, Andijk, Callantsoog, Marken, Blaricum, Den Oever, Wieringerwerf, etc te zien. Mijn regio is dus kennelijk ‘Noord-Holland’. Lekker handig zoeken, een beetje ruimtelijker zoekfunctie zou wel erg handig zijn.

En dan de compensatieregeling die je kan vinden op de site. Die is pas echt duidelijk voor consumenten. Hij is mij in ieder geval helemaal duidelijk?! In welk net vond de onderbreking plaats? Het EHS-net, LS-net, MS-net, HS-net, heb ik een laagspanning, middelspanning of hoogspanning aansluiting? Hoe moet ik dat nou allemaal weten?

Dan maar naar het gedeelte speciaal voor consumenten. Via home>informatie op maat> consumenten. Daar zal ik vast alles vinden wat ik wil als consument! Speciaal voor mij op maat!

Laat ik dan beginnen met ‘Mijn gegevens’, misschien kan ik daar wel vinden of ik op een laagspanningsaansluiting op een HS-net heb? Maar nee, daar staat alleen maar als antwoord op elke vraag over wijzigingen in adres, etc: “Wijzigingen kunt u via de leverancier doorgeven aan Continuon Netbeheer.”, ok, dat lijkt me logisch.

Alleen het laatste vraag/antwoord op ‘Mijn gegevens’ is nogal raadselachtig voor me:
Wat moet ik doen als ik mijn EAN-code niet kan vinden op uw website?
Antwoord:  Generiek antwoord

Ik heb geen idee wat mijn EAN code is, maar als ik het niet kan vinden, luidt het hulpvaardige advies van Continuon ‘Generiek antwoord’. Nu maak ik me wel zorgen, zorgen over mijn EAN code. Wat is mijn EAN code? En bovenal: waar vind ik het generieke antwoord?

Nou ja, het is dus duidelijk, continuon is zeker niet voor consumenten zoals ik, ik ga wel naar de nuon site. Kijken of ik daar kan vinden wat mijn EAN code is en wat dat toch is.

De meest ‘bijzondere’ vacaturetekst ooit

Ik las vandaag in een automatiseringsgids een vacature van de ICT afdeling van de belastingdienst. De belastingdienst is 1 van de grootste ICT werkgevers van Nederland, maar staat nu niet echt bekend als een van de meest dynamische.

Zelf denken ze daar kennelijk iets anders over. De vacature bestaat uit een grote foto van een woning waar duidelijk een kindje geboren is. Voor het raam hangen een paar zinnen, de bovenste daarvan luidt “Hoera een een jongen“. De rest van de tekst voor het raam heeft betrekking op werken bij de belastingdienst. De tekst die onder de foto staat begint met: “Werk is niet het eerste waaraan je denkt als je net vader of moeder geworden bent. Behalve als je werkt voor het centrum voor ICT van de belastingdienst. Dan kan de vreugde over je bijzondere werkzaamheden wel eens net zo groot blijken te zijn als de vreugde over je pasgeboren zoon.”

Allereerst is voor welk werk dan ook, het vergelijken van de vreugde over je werk met de vreugde van je pasgeboren zoon natuurlijk enigszins bizar, maar dat kan nog grappig bedoeld zijn. Denk ik.

Maar het wordt pas echt bizar als je de rest van de regels leest die voor het raam hangen:

Hoera een jongen en
ik werk met cobol/cics db2
op het centrale mainframe!

Dus de vreugde over deze bijzondere werkzaamheden, cobol/db2 op een mainframe, kan wel eens even veel vreugde bieden als een pasgeboren zoon. Volgende de belastingdienst althans.

Zouden die mensen dan vol trots naar een verjaardagsfeestje gaan en vertellen over hun bijzondere werk heb, waarbij iedereen aan hun lippen hangt? “ooooh, dat is bijzonder, werken met cobol, db2 op een mainframe, mag ik je aanraken?”.

Wat doen wij dan onbijzonder werk met onbijzondere dingen als Touchtables, UMPCs, Virtual Earth, augmented reality, spraakherkenning, mobiele applicaties, location based systems, etc, etc. 

Dagen van de week

Het voorlopige overzicht van de dagen van de week.

Maandag: Wasdag
Dinsdag: strijkdag en gebakdag
Woensdag: gehaktdag
Donderdag: kuisdag en biefstukdag
Vrijdag: visdag
Zaterdag: boodschappendag
Zondag: rustdag

Resten de vragen:
Wat eten we op maandag, zaterdag en zondag? En wat doen we op woensdag en vrijdag?